فهرست مطالب

اقتصاد در معماری | معماری یک  اقلیم جلوه‌گر اقتصاد آن است

همانطور که می دانیم شناخت سبک های معماری و تلفیق هنر های تجسمی با معماری ایرانی رویکردی ارزش آفرین در این حوزه می باشد و باعث رونق اقتصاد هنر معماری می گردد.

از دیرباز معماران و خانه های معماری به عنوان ارکانی تاثیرگذار در حوزه اقتصاد محسوب می شوند. هنر معماری، هنری است که درفضای شهری و زندگی رایحه ای مطبوع ایجاد می کند که ارزش افزوده ای بیشتر به صنعت ساختمان می دهد و این هنر، عجین شده با صنعت ساختمان می باشد.

پروژه‌های معماری هر اقلیم بیانگر رشد اقتصادی در آن منطقه هستند و این تاثیر اقتصاد در معماری است که باعث کاهش یا افزایش پروژه‌های معماری می‌شود. این پروژه‌ها علاوه بر اینکه مستقیما ایجاد شغل می‌کنند، باعث تحکیم مشاغل موجود نیز می‌شوند. همچنین نیاز به خرید مصالح، متریال و استخدام افراد مختلف برای انجام آیتم های کاری از واضح ترین نمود اقتصاد در معماری است.

به همین دلیل بازار معماری و ساخت نیازمند گردش مالی خوبی است و اینجاست که تاثیر بازار ارز بر آن نمایان می‌شود. علی رغم اینکه ایران کشوری غنی از لحاظ منابع اولیه و نیروی کار است اما نمی‌توان تاثیر مستقیم بازار ارز را بر روی مواد اولیه و به طور کلی تاثیر اقتصاد در معماری را نادیده گرفت و قطعا رشد اقتصادی و ثبات بازار ارز، موجب رونق اقتصاد در معماری خواهد شد.

تاثیر رشد اقتصاد در معماری

مسکن، از نیاز‌های اولیه جامعه شهری است و معماری و ساخت، بازاری است که تمامی اقشار جامعه را درگیر می‌کند که نقش عمده ای در هزینه سبد خانوار دارد . هنر معماری در لایه ها و اقشار مختلف جامعه تاثیرگذار است که قابلیت رشد و گردش مالی را به خوبی ایجاد می کند.

تاثیر معماران در رشد اقتصاد

به همان اندازه ای که اقتصاد در معماری تاثیر می گذارد، معماران نیز می توانند با ارائه پیشنهاداتی کاربردی تاثیر بسزایی در اقتصاد ساخت و ساز داشته باشند.

از این رو بهینه ترین پیشنهاد، خانه ای است که در دل خود معمارانی را جای داده باشد که بتوانند با طرح ها و ایده هایشان راه گشا باشند. خانه معماری، خانه ای است پر امید که رسالت اش خلق زندگی ست.

نگاهی که معماران و هنر معماری می توانند با هدف خلق جریان مالی در رشد اقتصاد این اقیلم داشته باشند، رویکردی ملی برای تمامی جامعه امروزی است.

خانه معماری در دو عرصه می تواند تاثیرگذار باشد، ابتدا در عرصه سودآوری و داشتن ایده ها و پروپوزال های ارزش آفرین برای صاحبان سرمایه و در سوی دیگر کمک به رونق کسب و کارها در صنایع ساختمانی و همچنین افزایش اشتغال برای کارگران و پیمانکاران اجرایی می باشد.

در پایان لازم به یادآوری است که معماری ایرانی اسلامی، از پتانسیل های بالایی جهت حضور در بازارهای بین المللی برخوردار است که می تواند اقتصاد ملی را در عرصه های جهانی متبلور سازد و در جهت رشد جریان درآمد ارزی نقش پر رنگی ایفا کند.

نوشته شده توسط خانه معماری ملک زادگان 

ارتباط با ما

اشتراک گذاری :

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

لینک کوتاه :

MTN ۱۴۰۳-۰۹-۰۳

ممنون بابت این مقاله ی کاملتون در رابطه با اقتصاد در معماری . عالی بود.

پاسخ
    MTN ۱۴۰۳-۰۹-۰۳

    باعث افتخاره که مفید بود براتون

    پاسخ
mohammad ۱۴۰۳-۰۹-۰۳

واقعا این روز ها اهمیت اقتصاد در معماری خیلی به چشم میاد

پاسخ
    MTN ۱۴۰۳-۰۹-۰۳

    واقعا تاثیر چشم گیری داره

    پاسخ

نظر بدهید